Free Money

Loading...

четверг, 27 октября 2016 г.

31 Повеќето вкусни палачинки Рецепти


 А палачинка е рамен торта, често се тенки, и круг, подготвен од тесто скроб-базирани, кој може да содржи јајца, млеко и путер. Се готви на жешка површина како што се пека на тиган или тава, често со масло или путер. Палачинка рецепти се различни, но сите ги имаат истите основни состојки на брашно, јајца и млеко.
Без разлика дали сте ги служи за појадок, срдечна бранч или дури и вечера, можете едноставно не може да тргне наопаку со палачинки! Послужете ги со обичен сируп или ги облекуваат со овошје, чоколадо чипови, па дури и шлаг и имаш прекрасно пополнување оброк.
Има неколку работи кои еден Американец мора да знаат како да се готви, и палачинки сте еден од нив. Добрата вест е дека тие се лесно. Еве 30 палачинка рецепти кои ќе го направат вашиот живот супер среќен.
  1. Apple Палачинки


    Сето ова е потребно е 10 минути да се направи. подготовка. Слеј се јајца, се комбинираат путер, јајца, млеко, шеќер, сол јаболко. Во посебен сад се кваси заедно брашно, прашок за пециво, цимет и шеќер. брашно мешавина Промешајте во јаболко смесата, се додека не се меша. Готви со пржење на тивок оган. Тоа е подготвен! 
    • состојки
    • исхрана
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • метод
    1. Чекор 1
      Комбинираат брашно, шеќер и цимет во чаша. Додадете јајце и млеко. Размахване додека не се изедначи. Промешајте во јаболка.
    2. Чекор 2
      Топлина не-стик тава на тивок оган. Спреј со масло. Истурете 1/4 чаша јаболков смесата во тава. Нежно се шират со грбот на лажица на 10cm круг. Готви палачинки, во серии, за 2 минути или додека не се појават меурчиња на површината. Превртуваат. Готви за 1 до 2 минути или додека готви преку.
    3. Чекор 3
      Послужете со киви и замрзнати јогурт.
  2. Домашна палачинка микс


    Измешајте брашно, прашок за пециво, шеќер, путер, ако е потребно и сол по вкус. Можете да додадете некои овошја да палачинка тесто - ситно јаболко, или делови од банана, но сакате да го направите вашиот палачинки. Измешајте ги сите добро, тогаш СРЈ на топол пека на тиган.
  3. Домашна боровинките сируп и палачинки

     Предвиденото време за ова е само 15 минути.
    Микс на база состојки добро - мешање за да се раствори шеќерот и со притискање на бобинки против страна на тавата да се скрши малку, додека бобинки се малку мека и мешавина добива сируп. Место состојки во мал сад и добро промешајте. 
    Продорот на боровинки вкус и трага на лимони е совршен во овој сируп.Одлично на палачинки или сладолед. Рецепт од PocketChangeGourmet.com
    Служи: 3 чаши
    состојки
    • 2 ½ чаши боровинки, свежи или замрзнати
    • 2 чаши вода
    • 1 чаша шеќер
    • Сок од 1 лимон Мејер - околу 1 Ѕ лажици
    • 1 инч парче кора од лимон (користете нож за лупење зеленчук)
    инструкции
    1. Во сад, се комбинираат на боровинки со ½ чаша вода
    2. Пресече на бобинки со компир masher и донесе на вријат
    3. Врие на тивок оган 15 минути
    4. Вирус на сок во heatproof мерење чаша, притискање тешко на материи, ги отфрли материи.
    5. Исплакнат тенџере, додадете шеќер, кора од лимон, а останатите 1 ½ чаши вода, донесе до вриење, мешајќи да распуштање на шеќер.
    6. Вари сируп над умерена топлина додека не eaches 225 ° на бонбони термометар, околу 20 минути
    7. Додадете сок од боровинки и сок од лимон и се вари во текот висока топлина за 1 минута.
    8. Нека сируп кул, а потоа ги исфрли на кората од лимон.
    9. Се прелива сируп во чиста стаклени шишиња и тегли.
    10. Печат и фрижидер за период до 6 месеци.
    11. Го користите на домашна палачинки или сладолед

  4. Старомодни домашна палачинки


    Ова е потребно само 5 минути за подготовка, но бара повеќе од 15 минути да се готви.
    Сито брашно додека не се изедначи. Додадете прашок за пециво, сол и шеќер. Се направи добро во центарот на тестото и се прелива во млеко, јајца и топено путер; се меша сите заедно. А потоа се готви на тивок оган додека двете страни се "Браун".
  5. Цимет Roll Палачинки


    Можете да почнете со загревање путер во рерна. Подгответе се за полнење цимет првиот - со мешање на путер, кафеав шеќер и цимет заедно.Размахване заедно брашно, прашок за пециво и сол. Промешајте во млеко, јајца и масло лесно. Не overmix. (Ако има остави неколку мали грутки, тоа е во ред).

    СОСТОЈКИ

    За палачинки :
    1 чаша сите намена брашно
    2 лажички прашок за пециво
    1/2 лажичка сол
    1 чаша млеко
    1 големи јајца
    1 лажица растително масло
    За фил цимет :
    1/2 стап Неподправената путер, на собна температура
    1/4 чаша плус 2 лажици кафеав шеќер
    1 1/2 лажички мелен цимет

    ПРАВЦИ

    1. Направете фил цимет : Во медиум сад, се промешува заедно путерот, кафеав шеќер и цимет. Лажичка за полнење во кварта големина тешки ZIP baggie, и го постави настрана.
    2. Направи палачинки : Во медиум сад, размахване заедно брашно, прашок за пециво и сол. Размахване на млеко, јајца и масло, само до тесто е навлажнета.
    3. Топлина голем, nonstick тава над средна топлина, и спреј со nonstick спреј. Користете сладолед лажичка да додадете на тесто во тавата.Користете го долниот дел од гребење или куп да се шири тесто во круг, околу 4 инчи во дијаметар. Намалување на топлина до среден ниска. Режа аголот на baggie цимет полнење, и стискаш на полнење во отворен агол. Кога вашиот палачинка почнува да се формира меурчиња, да додадете на полнење. Со почеток во центарот на палачинка, стискаш на пополнување на врвот на палачинка тесто во вител, исто како што го гледате во редовна цимет ролна. Готви палачинки 2 до 3 минути, или додека меурчиња почнат да се појавуваат на врвот на палачинка и тоа е светло кафена боја на дното. Лизгајте тенок, широк метални шпатула под палачинка, и нежно но брзо го флип над. Готви дополнителни 2 до 3 минути, додека од друга страна е златен, како и. Кога ќе флип палачинка на чинија, ќе видите дека пополнување на цимет создаде кратер-вител на цимет. Бришење од тавата со хартиена крпа и се повторува со останатите палачинка тесто и цимет полнење. Rewarm глазура кратко, ако е потребно. Служат палачинки на врвот со прелив од глазура.
  6. Црвениот сомот палачинки


    Размахване заедно брашно, сода бикарбона, шеќер во прав, сол, матеница, незасладена какао, гранулиран шеќер, 2 лажици за мерење на црвена течност боја за храна, јајца и прашок за пециво. Место во еден слој на сад за печење и се пече во рерна до 200 °, за 30 минути.
  7. Јагода посипете палачинки


    Се меша млеко, јајца, брашно, прашок за пециво, сода бикарбона, и екстракт од ванила. Се направи добро во смесата од брашно и се прелива во мешавина на млеко и стопен путер. Потоа се става и се готви на пека на тиган над средна-тивок оган.
    Јагода Посипете Funfetti Палачинки
    1 Ѕ чаши маснотии матеница
    1 јајце
    1 лажица масло. путер, стопен
    1 Ѕ чаши сите намена брашно
    2 лажици. гранулиран шеќер
    1 лажиче. прашок за пециво
    1/2 лажиче. кошер сол
    5 до 6 јагоди, исечени
    Виножито sprinkles (колку што сакате)
    1.  Измешајте ги заедно со путер, јајца и путер во мал сад и го постави настрана. Во одделен сад, измешајте брашно, шеќер, прашок за пециво и сол.
    2.  Направете една мала дупка или добро во вашиот брашно мешавина и се прелива во мешавина на матеница. Добро се меша додека сè е во комбинација.
    3.  Загрее тава над средна топлина за ниско и попрскајте го со готвење спреј. Откако тоа е жешко, заштита од гребење 1/2 чаша тесто во тава. (Се прелива тесто помалку ако се прави мини палачинки.)
    4 . Штом тесто е во тава, брзо да додадете 3 до 4 јагоди (исечени) на секоја палачинка и лесно притиснете секој од нив во тесто. За помала палачинка, користете 1 до 2 јагоди. Потоа додадете како многу sprinkles како што би сакале.
    5.  Нека палачинка готви за околу 2 минути (или до светло кафена боја) пред да се нервира. Готви на другата страна за уште 1 до 2 минути.
    Забелешка: Ако се користи сет Кејт Spade, спреј секој калап пред фрлаат во мешавината. За да бидете сигурни палачинката се готви и нема да ја изгуби својата форма, покривање на мувла со капак за неколку секунди.Кога рабовите почнат да се извлече од мувла, палачинка е подготвен да се флип. Можете да го отворат од мувла и го флип или користете шпатула да го држат заедно и да го флип.
  8. Путер од кикирики чаша палачинки

    Користете медиум сад големина за да се направи тесто од брашно, шеќер, прашок за пециво, сода бикарбона, матеница, малку сол (по вкус), јајца и путер од кикирики. Промешајте влажни состојки во сувите состојки додека не се заедно. Загрејте ја тавата. Грб на тава со путер и се прелива тесто во тоа, со користење за ⅓ чаша тесто за палачинки. Откако дното е лесно темен, флип над да се загрева на другата страна.
  9. Вклучена палачинка сок

    Готви сланина и го постави настрана. Измешајте тесто во шише доволно големи за да се прелива тесто во него (се сметаат за евтини пикник кечап шише). Загрејте ја тавата на 300 степени. Келеш тесто во долга овална форма малку подолг и поширок од сланина и ставете парче пржена сланина во центарот. Нежно притисните сланина во тесто. Гответе додека тестото ќе почне да меур потоа се превртуваат и готви неколку минути подолго. Вкупната проценета минута: 30 минути.
  10. Морков торта Мини палачинки

    Измешајте ги заедно суви состојки: брашно, прашок за пециво, цимет, сол и кафеав шеќер. Додај морков смесата и нафта на суви состојки, но бидете сигурни дека не се над-микс или на друго место, на вашиот палачинки ќе завршат рамен и тешки.
  11. квас Палачинки


    Ставете две лажици брашно од пченица во сад или чаша која има малку вода во него; микс (се меша со не - метален предмет), а потоа покрие - но не и херметички и да го остави каде што воздухот може да дојде преку, на пример, прозорецот. следете ги чекорите правилно како што е наведено во рецептот. На третиот ден се провери преку, ако тоа вкусови "кисело" - тоа е одлично, ако тоа е страшно и смрди ... го фрли надвор и да почнат да работат повторно!
  12. Smores Палачинки


    Измешајте ги заедно брашното, сода бикарбона, канола масло, путер, сол, шеќер, marshmallows, чоколадо чипови, и Греам бомбичка трошките.Потоа се става ова тесто во загреана тава.
  13. Тиква Вител Палачинки со тиква путер полнењето


    Размахване заедно брашно, шеќер (кафеав и бел шеќер), цимет, морско оревче, сол и прашок за пециво. Во друг сад, размахване заедно млеко, јајца, масло и ванила. Додадете мешавина на млеко на смесата од брашно и се меша добро - смесата може да биде малку трнлив. Проценка - 30 минути (10 минути за подготовка, 20 минути за работа)
    состојки
    • Ѕ С сите намена брашно
    • ½ C целото жито пециво брашно
    • 1 C млеко
    • 1 лажиче екстракт од ванила
    • 1 јајце
    • 2 лажици канола маслото
    • 2 лажици бел шеќер
    • 1 лажици кафеав шеќер
    • ¼ лажичка цимет
    • ¼ лажичка морско оревче
    • ¼ лажичка сол
    • 2 лажички прашок за пециво
    • 1 9oz тегла од тиква путер (најверојатно нема да го користат сите, но само за да бидат безбедни, почнете со цела тегла)
    • Путер и шеќер во прав за врвот
    инструкции
    1. Загрејте не-стик тава на средна топлина.
    2. Во голем сад (јас се користи еден со бескорисно) размахване заедно брашно, шеќер, цимет, морско оревче, сол и прашокот за пециво.
    3. Во друг сад, размахване заедно млеко, јајца, масло и ванила.
    4. Додадете мешавина на млеко на смесата од брашно и се меша добро.Смесата треба да биде малку трнлив.
    5. Истурете ¼ В од тесто за секоја палачинка со излез на тава. Правам две во исто време. А потоа стискаш на тиква путер во кружни движења со излез на палачинки. Ја ставив на тиква путер во ziplock кеса и отсечен од аголот, па можев да го притисне надвор. Се пече 2-3 минути по страна.
    6. Шири путер (или Земја Петелот, како што го направив) на врвот на секоја палачинка пред редење.
    7. Топ секоја магацинот со шеќер во прав, а потоа стискаш некои повеќе тиква путер на врвот.
  14. Карамел јаболко пита палачинки


    Размахване заедно матеница, applesauce, кафе, меласа, вода и јајце. Во одделен сад, размахване заедно останатите (сув) состојки. Смесата ќе биде прилично liquidy во прв, но на подолг седи во соба temperature- што ќе почнат да се претвори дека дебели текстура.
  15. Палачинка Puffs со овошје

    Загрејте ја рерната на 400 степени Ф Ставете путер во пита плоча 9-инчен и печете 4 - 5 минути или додека не се стопи. Измешајте го брашното, шеќер, сол, јајца и млеко; размахване додека не се изедначи. Користете го ова тесто како што е наведено во рецептот за да се направи палачинки puffs. Можете да ги врвот со зашеќерено овошје.
    состојки
    • 1 цело јајце плус 1 белка од јајце
    • ¼ чаша сите намена брашно
    • ¼ чаша млеко
    • масло 1 лажица за готвење
    • ¼ лажичка сол
    • 2 чаши свежо овошје
    • 2 лажици мармалад од портокал, загрева во микробранова
    инструкции
    1. Грб пита мали чинии или фолија курва тави со готвење спреј
    2. Во голем сад размахване заедно јајца, брашно, млеко, масло и сол додека не се изедначи
    3. Поделете тесто во четири тави
    4. Печете 25 минути во 400 степен рерна до кафеава и подуени.Исклучување на рерната и оставете го да отстои во рерна 5 минути повеќе пред да ја отстраните
    5. Веднаш трансфер палачинки во мали чинии, лажици за плодови и прелив со загреан мармалад
    Белешки
    Лиз вели ... тие беа вкусни, исто така можете да додадете сок од јаболко на овошје и ако не имате било какви портокал мармалад

    Даг вели ... Што забава вечера
  16. Джинджифилово цимет Roll Палачинки


    Размахване заедно брашно, прашок за пециво, сол, млеко, јајца и масло, само додека не се заедно. Додадете путер, кафеав шеќер и цимет да се подготви тесто. Да се ​​подготви глазура: Во мал тенџере, загрејте го путерот на тивок оган додека не се стопи.
    состојки: 
    Цимет Вител:
    1/4 чаша путер (1/2 стап)
    1/2 чаша кафеав шеќер
    1/2 лажичка мелен цимет
    1/4 лажичка мелено каранфилче
    1/4 лажичка морско оревче
    Шлаг крем сирење:
    1/4 чаша путер (1/2 стап)
    2 унци крем сирење
    3/4 чаша шеќер во прав, ја пребаруваа
    1/2 лажичка екстракт од ванила
    1/4 лажичка мелен цимет
    1/4 лажичка мелен ѓумбир
    Палачинки:
    3/4 чаша матеница
    1/4 чаша applesauce
    2 лажици сварено кафе
    2 лажици темно меласа
    2 лажици вода
    1 големи јајца
    1 1/4 чаши сите намена брашно
    1/2 лажица прашок за пециво
    1/2 лажичка мелен цимет
    1/2 лажица мелен ѓумбир
    1/4 лажичка сода бикарбона
    1/4 лажичка сол
  17. Мешани Бери матеница палачинки

     Додадете го јајцето и матеница, брашно, шеќер, прашок за пециво, сода бикарбона и сол во сад. Измешајте добро и посипете ги со мешани бобинки. Готви за 1 минута да се појавуваат меурчиња на површината и палачинки се златниот под. Проценето време: 30 минути.
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  18. Лимон ricotta Суфле Палачинки со јагоди

    Размахване брашно, шеќер и сол во сад. Во друг сад измешајте ги жолчките (посебни белиот дел), рикота, путер, сок од лимон, кора од лимон и ванила. Размахване жолчките додека не е беспомошна, а потоа се меша со смесата од брашно да се направи палачинка тесто. Не се во искушение да го прескокнете кората од лимон, тоа навистина додава на citrusy вкус.
    Палачинки се храна која ги надминува култури.  Постојат многу верзии, кои се разликуваат од култура до култура да ги именува. Во Северна Америка, тоа е класичен појадок храна. Тоа е, за посебни прилики или за викенд појадок со семејството или пријателите. Тоа е храна за утеха и таму обично спомени спроведен. Моето семејство има поминато многу во недела со што нашите омилени рецепти, палачинки со јаворов сируп и сланина, колбаси. Секој човек може лесно да се сместува сака и што не сака. Дополнувања на омилени палачинка тесто е толку едноставно како што попрскувајќи свежи или замрзнати јагоди, банани, рендан јаболка, ореви, granola, чоколадо чипови, или суво овошје во текот на врвот на палачинка, а тоа е на пека на тиган. Или едноставно, едноставна и комплетно вкусни.   Опциите се скоро бескрајни!  Тоа може да биде прилично настан да се направи палачинки додека гладни усти чекаат да се хранат.

    Јас дојдов во неколку рецепти  кои беа souffled палачинки кои беа основа Палачинки со жолчките одделени, шлаг и преклопени во тесто за повоздушест палачинка. Тие се 'уште се врши врз основа на пека на тиган.Ми се допаѓа идејата за правење на голем палачинка како холандски бебе или pannekoeken (сум го видел различни правопис за тоа така ми прости, ако тоа не е точно), која е омилена семејство. Имав многу забава прават варијации на рецепт дојдов до. Имав некои навистина добри резултати, заедно со неколку duds. Тоа е во ред со мене. Сето тоа е дел од овој готвење авантура сум на.
    Јас сум навистина среќен со рикота-лимон  верзија и се надевам дека ќе се согласат. Тоа е прилично лесно да се направи и покрај тоа што е дополнителен чекор на камшикување жолчките. Ова исто така може да се направи во помали садови за лични големина палачинки како pannekoeken или холандски бебиња може да биде. Бобинки се опционални, но препорачливо. Замрзнати или свежи боровинки, јагоди, капини и малини работат добро. За оние од вас бараат алтернатива на бобинки, попрскување на сецкани ореви наместо бобинки е вкусна.Посипете неколку бобинки (или ореви) во текот на врвот откако ќе го стави во тава и посипете turbinado (суровини шеќер) или со кафеав шеќер над нив пред печење. Послужете со светлина попрскување со шеќер во прав и светлина јаворов сируп или златни сируп Lyles е.
    состојки
    • ¾ чаша (75 g) од сите намена брашно
    • ⅓ чаша (63 g) од шеќер
    • ½ лажичка сол
    • 4 јајца одвоени
    • 4 лажици Неподправената путер (2 стопи и 2 за пан)
    • ⅔ чаша (165 g) од рикота, целосно или делумно обезмастено
    • ¼ чаша (60 ml) сок од лимон
    • кора од лимон
    • ½ лажичка ванила
    • ¼ чаша (42 g) од свежи или замрзнати плодови
    • Turbinado или суров шеќер за вештачки дожд во текот на врвот
    • Преработен шеќер за светло бришење прашина
    • А светлината јаворов сируп или златни сируп Лајл е
    инструкции
    1. Загрејте ја рерната на 375 степени и се загрее на 10-инчен железо тава или соте тава.
    2. Измешајте брашно, шеќер и сол во сад.
    3. Измешајте ги јајцата од јајце, исцедена рикота, путер, сок од лимон, кора од лимон ванила во голем сад и се меша добро.
    4. Место на одделени жолчките во сад за мешање и размахване беспомошна врвови.
    5. Додадете брашно мешавина на влажна смеса и добро се комбинираат. Дај мала парче на жолчките и се меша за да го олеснат тесто. Додај останатите жолчките и преклопете со шпатула додека во комбинација.
    6. Отстранете ја тавата од рерна и се стави 2 лажици путер го тоа. Кога путерот не се стопи додаток тесто, посипете неколку плодови во склопот на врвот и посипете на околу една лажица или 2 од turbinado шеќер. Враќање во тавата да се рерна. Се пече за 20 до 25 минути.Кога палачинка е умирам и лесно темен на врвот дека е подготвена.
    7. Послужете со светлина попрскување на преработен шеќер и се служи со сируп избор.
    8. Уживам во тоа!
  19. Палачинки со цимет Кандираната Бекон


    Во сад, се комбинираат брашно, прашок за пециво, сол, шеќер и цимет.Топлина пека на тиган тава или тава над средна топлина. Промешајте во сецкан сланина, зачувување на лажица за вашиот полнењето. Проценето време за ова е само 30 минути.

    Чоколадо чип и захаросани Бекон Палачинки

    • состојки:
    • 2 чаши сите намена брашно
    • 1 лажица шеќер
    • 2 лажички прашок за пециво
    • 1 лажичка сода бикарбона
    • 1/2 лажичка сол
    • 1/4 лажичка цимет
    • 2 јајца, и тепани
    • 2 чаши матеница
    • 2 лажици стопен путер
    • 2 мл semisweet чоколадо чипови
    • Растително масло
    • За Кандираната Бекон:
    • 3 парчиња сече на дебели парчиња сланина
    • 2 лажици кафеав шеќер
    • 1/2 лажичка цимет
    Подготовка:
    Да се направи Кандираната Бекон, загрејте ја рерната на 350 ° F и линија за печење со фолија. Поставување на жица решетката на врвот и палто со nonstick спреј.
    Леј сланина на решетката и посипете великодушно со кафеав шеќер и цимет. Печете додека не станат крцкави и карамелизиран, од 16 до 20 минути (во зависност од дебелина). Избриши од рерна, оставете да се излади целосно, а потоа се префрли на сечење одбор и исецка на многу мали парчиња.
    Ја исклучите рерната и оставете го да се излади до околу 200 ° F.
    Да се ​​направи палачинки, се комбинираат брашно, шеќер, прашок за пециво, сода бикарбона, сол и цимет во сад за мешање.
    Во одделен сад, размахване заедно јајцата, матеница и топено путер.Додај влажни состојки на сува и мешајте додека само во комбинација.Пати во чоколадо чипови и захаросани сланина.
    Топлина nonstick пека на тиган над средна-висока топлина и, со помош на хартиена крпа, лесно палто со растително масло.
    Лажица тесто, 2 до 3 лажици во исто време, со излез на топло пека на тиган и готви до мали меурчиња се појавува на врвот. Флип и готви до другата страна е светло кафена боја, околу 2 - 3 минути по страна.
    Работа во групи, додека не се користат сите тесто, подмачкување тава помеѓу секоја серија. Имајте на готови палачинки топло во рерна додека работите.
    Послужете со туп на путер и јаворов сируп или прав со шеќер во прав.
  20. Чоколадо чип геврек Палачинки со путер од кикирики Nutella


    Намачкаш заедно брашно, сода бикарбона, путер, јајца ванила, путер од кикирики, и шеќери, додека светлината и меки. Во сад, победи на јајца со шеќер, масло и сол; додека и во комбинација. Додај во брашно, прашок за пециво 1/2 C млеко. Nutella е клучот за ова дете пријателски рецепт. 1 јајце
    3 лажички шеќер
    2 лажички канола маслото
    1/4 лажиче сол
    2 C брашно
    3 лажички прашок за пециво
    1/2 3/4 C млеко
    1/2 C полу слатка чоколада чипови
    1/3 C переци, поделена на мали парчиња
    За сос:
    1/4 C крем со путер од кикирики
    2 лажички Нутела
    Загрејте пека на тиган тава над med тивок оган.
    Во сад, победи на јајца со шеќер, масло и сол; додека и во комбинација. Додај во брашно, прашок за пециво 1/2 C млеко. Измешајте добро, обидувајќи се да ги добиете сите грутки од и додавање на повеќе млеко, ако е премногу дебела. Пати во чоколадо чипови и переци.
    Спреј пека на тиган тава со готвење спреј, или Бришење со хартиена крпа натопена во канола маслото. Истурете ladlefuls на тесто и варете додека не меурчиња да почне да се формира на површината и рабовите да започнуваш; околу 3-4 минути.Флип и се готви за 3 минути повеќе; до светло кафена боја.
    Додека палачинки се готвење, во мал сад, топлина путер од кикирики во микробранова печка за 30-40 минути. Додади во Nutella и се меша додека не се изедначи. Ситен дожд над топла готви палачинки.
  21. Симпатична дете пријателски Палачинки


    Во медиум сад, се комбинираат сите суви состојки и потоа додадете влажни состојки како млеко, јајца и топено путер. Размахване и додавање на декоративни состојки како sprinkles или chocochips ако сакате.Направете овие вкусен палачинки личат на цртан филм личности, како мечето или едноставно да се подготви симпатична лица за користење на нив чоколадо сос.
  22. Snickerdoodle Палачинки

    Ова е сигурен победник. Измешајте брашно, прашок за пециво, кафеав шеќер, цимет и сол. Се загрее, а потоа чекаат до златниот brown- меурчиња ќе почнат да се појавуваат на врвот површината. им служат веднаш.
  23. Орео колачиња Палачинки


    Направете фил крем во согласност со рецепт. Чувајте ги настрана. Во меѓувреме, топлина голем тешки тава на средно-висока топлина; лажица тесто во топла тава, со користење на 1 лажица масло. тесто за секоја палачинка. Гответе додека меурчиња формира на врвот, а потоа се претвори кафена другите страни. Сендвич палачинки со помош на бела полнење крем за да личат на Oreos.
  24. Палачинка без млеко и јајца рецепт


    Ова е чиста вегетаријанска, млечни слободни и јајце бесплатно.Размахване суви состојки заедно во сад за мешање и размахване да се комбинираат со влажни состојки. Прелива тесто во загреана тава. Совет тава да им помогне на тесто се шири рамномерно, ако е потребно.
  25. Chobani палачинки


    Размахване заедно јајца, Chobani и млеко. Топлина nonstick тава над средна топлина. Гответе додека рабовите собата и меурчиња се појави на површината, околу 2 минути.
  26. Чоколадо сирење палачинки


    Промешајте заедно урда, млеко, јајца, ванила, брашно, прашок за пециво, какао во прав; тесто се меша додека не се изедначи потоа се става над средна топлина во топла тава.
    Сакам викендите.
    И знам што си мисли. " Duh. Ние сите се направи. "
    Но, јас се има екстра љубов за време на викендите, и се вика палачинки.Знам, знам, јас разговаравме за тоа пред, но имам чувство дека повеќето од вас не беа околу во тоа време, па дозволете ми да повторам.
    Работен ден појадок во мојот свет се состои од огромна чаша кафе како што јас ја стартувате компјутерот ми на работа, проследено со чинија житарици и млечни околу еден час подоцна. И во случај некој од вас мисли дека чаша од житни култури беше третираат од било кој вид, дозволете ми да се разјаснат.
    Кога велам сад, јас всушност значи една чаша. Како и во страшна малку стиропор чаши дека мојата компанија очекува да пијат од. И јас имам една теорија за мојата жита што се покажале точни доста секое утро. Тоа оди вака: во основа светот некако знае точната секунда што ми се истури млеко над мојата житарици, и одеднаш ми заѕвони телефонот. И како што успевам да се добие на лицето исклучите телефонот, надевајќи се да го спасат на последните делови од свежина во горенаведените чаша, мојот телефон ѕвони повторно. И тоа доста продолжува како што до мојата чаша е полна со влажен хаос на житни култури.
    И дека моите пријатели, е појадок. Во работен ден.
    И тоа е причината зошто има екстра малку љубов за време на викендите.Искрено, тоа не е секогаш палачинки. Понекогаш тоа е еден омлет Понекогаш тоа е гастроном форма на овесна каша. И често тоа е палачинки. А по повод, тоа е сладолед. Не суди.
    Но, јас отплесвам. Да се ​​вратам на палачинки, ќе сме?
    Сум бил експериментирање со различни верзии на палачинки во последно време, а овој е меѓу моите омилени. Тоа е здраво и има чоколадо, потреба да кажам повеќе?
    состојки
    • 1 ½ чаши со малку маснотии урда
    • 1 чаша млеко
    • 2 јајца
    • 1 лажичка екстракт од ванила
    • ¾ чаша (бела) брашно
    • 1 лажичка прашок за пециво
    • ¼ чаша какао во прав
    • 16 пакети на splenda или ⅔ чаша шеќер или шеќер замена
    • чоколадо чипови, по желба (јас се користи бесплатно шеќер)
    инструкции
    1. Во медиум сад за мешање, се промешува заедно урда, млеко, јајца и ванила. Мешајте додека во комбинација.
    2. Додадете брашно, прашок за пециво, какао во прав и splenda и се меша додека целосно комбинација.
    3. Загрее тава над средна топлина. Спреј со pam или не стап печење спреј.
    4. Прелива тесто во купишта лажици врз загреана тава. СРЈ до врвот се појавува во собата, а потоа флип над и пржете додека готви преку.Треба да се зарумени од надворешната страна на двете страни.
    5. Ако сакате екстра лекување, посипете ги со чоколадо чипови пред да ги нервира.
    6. Послужете топло, со јаворов сируп, Бери сос (тоа е рецепт ќе морам да ја објавите еден ден), па дури и чоколадо сос!
    7. Уживам во тоа!
  27. Урда палачинка


    Урда подготовка време палачинка е околу 15 минути. Измешајте брашно, масло и јајца во голем сад. Во одделен сад, размахване заедно јајца, урда, млеко и масло. Додадете брашно мешавина на јајце мешавина и размахване додека само помеша.
  28. Сланина и сирење палачинки


    Сланина и сирење! Ова е устата поење задоволство. Размахване заедно млеко, јајца и топено путер. Промешајте во сирење и сланина над средна-висока топлина. Грб тоа лесно со масло.
    Ова е добар рецепт. За поедноставно готвење, на парчиња сланина и рендан Чеда сирење, исто така, може да се додаде или нашата матеница палачинка микс или Земја пченица палачинка микс. Суптилната солен вкус на парчиња сланина, заедно со сладост на нашата вистинска јаворов сируп, го прави голем дегустација палачинка.
    состојки
    6 ленти сланина, пржени и се распарчи на парчиња
    1/3 чаша брашно
    1 чаша сите намена брашно
    2 лажички прашок за пециво
    2 лажички гранулиран шеќер
    1/4 лажички сол
    1 1/4 чаша млеко
    1 големи јајца
    3 лажици путер, стопен
    3/4 чаша рендан Чеда сирење
    Правци
    1. Комбинација на брашно, прашок за пециво, шеќер и сол во голем сад. Се меша со вилушка.
    2. Во друг сад, размахване заедно млеко, јајца и топено путер.Промешајте во сирење и сланина. Ставете на млеко и сирење мешавина во смесата од брашно и мешајте додека само во комбинација. (Некои грутки ќе остане.)
    3. Загрејте тава или пека на тиган над средна-висока топлина. Грб тоа лесно со масло. Кога пека на тиган е жешко, се прелива тесто со излез на пека на тиган дури и кругови. Гответе додека меурчиња форма и да почне да се пробие во тесто. Флип и готви до направено.
  29. Шунка и сирење палачинки


    Измешајте брашно, сол, прашок за пециво, млеко, матеница, и јајца. Се топи путерот во мала тава, а потоа брзо движење во брашно и добро промешајте со eggbeater или размахване додека не се грутки. Можете да ги чувате остатоци во фрижидер, тие се задржи добро.
    СОСТАВ:
    • 2 чаши брашно
    • 1/2 лажиче сол
    • 2 лажички прашок за пециво
    • 1 чаша млеко
    • 1 чаша матеница
    • 1 јајце
    • за 1 чаша ситно шунка
    • околу 1 1/2 чаши рендан кашкавал (сакам Чеда, но можете да го користите она што вид ви се допаѓа)
    • путер во тавата
    Метод:
    •  Промешајте заедно брашно, сол, и прашок за пециво.
    • Додадете млеко, матеница, и јајца и добро промешајте со eggbeater или размахване додека не се грутки.
    • Покријте и нека почива во фрижидер за 30-60 минути.
    • Да се ​​направи палачинки, топлина околу 1/2 Tblsp путерот во nonstick или сиво леано железо тава над средна висока топлина.
    • Додадете околу 1/3 чаша тесто и се изедначи со лажица или лажица за да се направи круг.
    • Посипете со неколку Tblsp шунка и околу 1/4 чаша рендан кашкавал.
    • Прелив со малку повеќе тесто во текот на врвот (како што е прикажано погоре.)
    • Кога тестото формира големи меури, флип палачинка завршена.
    • Кога готви преку, отстранете на чинија. Задржи топло во 200 степен рерна или шатор плоча со фолија време да се направи останатите палачинки.
    • Користите дополнителни путер за секоја палачинка или секој втор палачинка.
    • Послужете топло со путер и сируп.
  30. Сквош, козјо сирење и рузмарин палачинка


    Победи заедно сите потребни состојки додека не се изедначи. Фрижидер тесто како што е наведено во рецептот. Извадете го тестото од фрижидер, додадете сирење и сквош на коза. Пати се заедно. Загрејте малку масло во не-стик тава а. Потоа, во серии, додадете ladleful на тесто за палачинки да СРЈ до светло кафена боја.

    Она што се случува во ...

    1 чаша брашно (или леќата брашно за глутен)
    2 лажички прашок за пециво
    1 шоља млеко (или соја / бадемово млеко за производство на млечни бесплатно)
    1 органски јајца (изостави за јајца бесплатно)
    2 Tablspoons Окопнети Неподправената путер + екстра за пржење (замена со кокос путер за млечни слободни и маслиново масло за пржење)
    1/2 Печена тикви pureed (Ние треба 1 чаша за тесто)
    3 лажици кози сирење (изостави за млечни бесплатно)
    Мали гранче свеж рузмарин ситно сецкан

    Како да се направи ...

    1. Сито резервираниот термин и брашно и прашок за пециво во сад.
    2. Во посебен сад се меша заедно со млеко, јајца, се стопи Неподправената путер. Или ако се млечни / јајце бесплатно микс резервираниот термин и млеко и се стопи кокос путер.
    3. Се направи добро во вашиот брашно и полека размахване вашиот течна смеса се додека не е целосно комбинација. Стави на страна.
    4. Пати 1 чаша тикви пире во вашиот тесто, а потоа се шушка во вашиот кози сирење и додадете рузмарин.
    5. Загрејте голема тава над средна топлина. За секоја серија на палачинки сакаме да се топи околу 1 лажичка Неподправената путер или маслиново масло.
    6. Лажица 2-3 лажици тесто во тава. Готви додека не го видите меурчиња формирање (околу 1-2 минути). Флип над и се готви на другата страна.
    7. Послужете топло или може да се јаде ладно премногу
31.  Меки ricotta Палачинки со јагода-сос од портокал 



Овие влажна ricotta палачинки има деликатна текстура и суптилен вкус на портокал, благодарение на додавање на тепани жолчките и свежо рендан портокал кора од лимон. На врвот со вкусни, свежо јагода-сос од портокал се прават елегантен избор за специјална пригода доручек или бранч.

Меки ricotta Палачинки со јагода-сос од портокал

  • состојки:
  • 15 унци ricotta сирење
  • 3/4 чаша брашно
  • 1/2 лажичка прашок за пециво
  • 2 лажици шеќер
  • 1/8 лажичка сол
  • 2 лажици полномасно млеко
  • 3 јајца, одвоени
  • 1/2 лажичка ванила
  • Кора од лимон 1 портокал
  • За сос јагода-портокал:
  • 2 чаши јагоди, сецкани
  • 2 лажички шеќер
  • 1 лажица сок од лимон
  • 1/4 чаша свежо исцеден сок од портокал
  • 2 лажици вода
  • 2 лажички пченкарно брашно
Подготовка:
Ставете го рикота во цедилка повеќе од една чаша за најмалку 1 час, за да им овозможи на секој вишокот течност да се исцеди.
Подгответе го сосот со поставување на јагоди, шеќер, сок од лимон и сок од портокал во мал тенджера. Доведе до врие над средна-висока топлина. Во мал сад, размахване заедно вода и пченкарно брашно и да додадете на крчка јагода смеса.
Продолжи готвење додека смесата густо конзистенција сируп-како.Трансфер на чинија и го постави настрана да се излади.
Комбинација на брашно, прашок за пециво, шеќер и сол во сад. Во посебен сад, се комбинираат рикота, млеко, жолчки од јајце, ванила и портокал кора од лимон додека не се изедначи.
Во одделен сад, победи жолчките со електричен миксер на висока брзина, додека светлината и меки, но не кочи. Додадете смеса ricotta млеко на суви состојки и мешајте додека само во комбинација. Размахване во околу половина од жолчките додека добро помеша, а потоа пати нежно во рамнотежа.
Масло пека на тиган и топлина над средна-висока топлина. Истурете околу 3 лажици тесто со излез на пека на тиган за секоја палачинка. Варете додека не се појавуваат меури и да започне да се пробие по рабовите и површината на палачинка, а потоа флип на крај на подготовката на втората страна.
Трансфер на сад за печење и се задржи топло во 200 ° F рерната додека готвите останатите палачинки. Послужете прелиена со сос од јагода, портокал.

Прави околу 1 десетина палачинки

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Loading...