Free Money

Loading...

четверг, 27 октября 2016 г.

31 najukusnije Pancake Recepti

 

 Palačinka je Pogača, često tanka, i okrugli, pripremljeni od udarač škrob-based koji također može sadržavati jaja, mlijeko i maslac. To se kuva na vruću površinu, kao što je Griddle ili tiganj, često s uljem ili maslacem. Palačinka recepti variraju, ali svi imaju isti osnovni sastojci brašno, jaja i mlijeko.
Bilo da ih služe za doručak, srdačna brunch ili čak večeru, jednostavno ne možete pogriješiti s Palačinke! Poslužite ih običan sa sirupom ili oblače ih sa voćem, komadićima čokolade ili čak šlag i imate obrok ukusno punjenje.
Postoji nekoliko stvari koje američki čovjek mora znati kako kuhati, a palačinke su jedan od njih. Dobra vijest je da su lako. Evo 30 Pancake recepata koji će učiniti vaš život super zadovoljan.
  1. Apple Palačinke


    Sve to potrebno je 10 minuta da se. pripreme. Blend jaja, kombinirati maslac, jaja, mlijeko, šećer, sol jabuka. U odvojenoj posudi prosijati zajedno brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Promiješajte brašno preparata u jabuke mješavina, dok se ne miješa. Kuhati ga prženje na laganoj vatri. To je spreman! 
    • Sastojci
    • ishrana
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • način
    1. Korak 1
      Dodaci za brašno, šećer i cimet u činiju. Dodaj jaja i mlijeko. Umutiti dok glatka. Stir u jabuke.
    2. Korak 2
      Zagrijte se non-stick tiganju na laganoj vatri. Spray uljem. Pour 1/4 šoljice jabuka mešavinu u posudu. Lagano raširi s leđa od žlice do 10cm krug.Cook palačinke, u grupama, za 2 minute ili dok se mjehurići pojavljuju na površini. Predati. Kuhati za 1 do 2 minuta ili dok kuhani putem.
    3. Korak 3
      Poslužite uz kivija i smrznuti jogurt.
  2. Domaći Pancake Mix


    ako je to potrebno i soli po ukusu miješati brašno, prašak za pecivo, šećer, maslac. Možete dodati neke voće za palačinke - kockice jabuke, ili komadiće banane, međutim, želite da vaš palačinke. ih sve dobro miješati, zatim pržiti na vrelom tiganju.
  3. Domaći Borovnica sirup i palačinke

     Procijenjeno vrijeme za ovo je samo 15 minuta.
    Pomiješajte baze sastojke dobro - miješajući da se raspusti šećer, i pritiskom bobice protiv strane pan na malo slomi, dok bobice se malo mekan i mješavina dobiva sirup. Mjesto sastojke u maloj šerpi i dobro promiješajte. 
    U naletu borovnica ukus i nagovještaj limuna je savršen u ovom sirup. Veliki na Palačinke ili sladoled. Recept iz PocketChangeGourmet.com
    Služi: 3 šalice
    Sastojci
    • 2½ šalice borovnica, svježe ili smrznuto
    • 2 čaše vode
    • 1 šolja šećera
    • Sok od 1 Meyer Lemon - oko 1½ kašike
    • 1 inča kriška limuna (koristiti povrće furnira)
    Instrukcije
    1. U lonac, kombinirati borovnice sa ½ šolje vode
    2. Smash bobice sa masher krompira i dovesti do Simmer
    3. Krčka na laganoj vatri za 15 minuta
    4. Procijedite sok u mjerenje kup heatproof, pritiskom teško na čvrste materije, bacite čvrste materije.
    5. Isprati u lonac, dodajte šećer, koru limuna i preostali 1½ čaše vode, dovesti do kuhati, miješajući da raspusti šećer.
    6. Kuhati sirup na umjerenoj vatri dok se eaches 225 ° na slatkiše termometar, oko 20 minuta
    7. Dodajte borovnice sok i sok od limuna i kuvajte na jakoj vatri 1 minutu.
    8. Neka sirup cool, onda bacite koricu limuna.
    9. Sipajte sirup u čiste staklene boce ili tegle.
    10. Seal i frižideru za do 6 mjeseci.
    11. Koristite na domaći Palačinke ili sladoled

  4. Starinski Domaći Palačinke


    Ovaj je potrebno samo 5 minuta za pripremu, ali zahtijeva 15 minuta više kuhati.
    Prosejati brašno dok je glatko. Dodaj praška za pecivo, sol i šećer. Napravite dobro u sredini tijesta i sipati u mlijeko, jaja i istopljeni maslac; miješati sve dobro zajedno. Zatim kuhati na laganoj vatri dok se obje strane su "smeđe".
  5. Cimet Roll Palačinke


    Možete početi grijanje maslac u pećnici. prvi Pripremite punjenje cimeta - po miješajući maslac, smeđi šećer i cimet zajedno. Umutiti zajedno brašno, prašak za pecivo i sol. Promiješati u mlijeko, jaja i ulje lagano. Ne overmix. (Ako ima nekoliko malih kvržice lijevo, to je u redu).

    SASTAV

    Za palačinke :
    1 cup sve namjene brašna
    2 žličice praška za pecivo
    1/2 kašičice soli
    1 šolja mlijeka
    1 veliki jaje
    ulje 1 žlica biljnog
    Za cimet fil :
    1/2 stick neslan maslac, sobnoj temperaturi
    1/4 cup plus 2 žlice smeđeg šećera
    1 1/2 žličice cimeta

    UPUTE

    1. Napravi punjenje cimet : U srednje zdjela, promiješati zajedno maslac, smeđi šećer, i cimet. Scoop punjenja u četvrt-veličine teške zip Baggie, i odložite ga sa strane.
    2. Napraviti palačinke : U srednje zdjela, umutiti zajedno brašno, prašak za pecivo, i sol. Umutiti u mlijeko, jaja, i ulje, samo dok se tijesto je navlažiti.
    3. Zagrijte veliki, teflonski tiganj preko srednje topline, i sprej sa nonstick sprej. Koristite sladoled kašičica dodati tijesto u posudu. Koristite dnu kašičica ili kup za širenje testo u krug, oko 4 cm u promjeru. Smanjite toplinu do srednje nizak. Slomi uglu Baggie cimeta punjenja, i stisnite punjenje u otvoreni kut. Kada vaš palačinka počinje da se formira mjehurića, dodati punjenje. Počevši od centra palačinke, stisnite punjenje na vrhu palačinke u vrtlogu, baš kao što vidite u redovnoj cimeta roll.Kuhati palačinka 2 do 3 minute, ili dok se mjehurići počnu se pojavljuju na vrhu palačinke i to je zlatno smeđe na dnu. Slide tanak, širok metala lopaticom ispod palačinka, i nježno ali brzo okrenite ga. Kuhati dodatnih 2 do 3 minute, dok je s druge strane zlatne kao dobro. Kada okrenite palačinke na tanjir, vidjet ćete da je punjenje cimet je stvorio krater-kovitlac cimeta. Zbrisati posudu s papirnatim ručnikom, i ponovite s preostalim palačinka tijesto i cimet punjenje. Rewarm glazuru kratko, ako je to potrebno. Poslužite palačinke prelivene a possible glazure.
  6. Red velvet palačinke


    Umutiti zajedno brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, sol, mlaćenica, nezaslađenog kakao, granulirani šećer, oko 2 žlice mjerenje crvene tečnosti boje hrani, jaja i prašak za pecivo. Mjesto u jednom sloju na pleh, i pecite na 200 ° pećnica se, za 30 minuta.
  7. Strawberry posuti palačinke


    Mix mlijeko, jaja, brašno, prašak za pecivo, sode bikarbone, i ekstrakt vanilije.Napravite dobro u brašno preparata i sipajte u mješavini mlijeka i istopljeni maslac. Zatim sipajte i kuhati na rešeto preko srednje laganoj vatri.
    Strawberry Sprinkle Funfetti Palačinke
    1 ½ šalice nemasnog mlaćenica
    1 jaje
    1 žlica. maslac, istopila
    1 ½ šalice sve namjene brašno
    2 žlice. granulirani šećer
    1 kašičice. prašak za pecivo
    1/2 kašičice. košer soli
    5 do 6 jagode, narezane
    Rainbow mrvicama (onoliko koliko želite)
    1.  Mix zajedno mlaćenice, jaje i maslac u malom zdjelu i izdvojeno. U odvojenoj posudi, miješati brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
    2.  Napravite malu rupu ili dobro u brašno preparata i sipajte u mlaćenica mješavina. Dobro miješati dok se sve ne zajedno.
    3.  Zagrijte tavi preko srednje do niske topline i poprskati ga sa sprej za kuhanje. Kada je vruće, scoop 1/2 šolje smese u tiganj. (Pour manje tijesto ako pravite mini palačinke.)
    4 . Čim je tijesto u posudu, brzo dodati 3 do 4 jagode (rezanog) na svakom palačinka i lagano pritisnite svaki od njih u tijesto. Za manje palačinke, koristiti 1 do 2 jagode. Zatim dodajte onoliko mrvicama što želite.
    5.  Neka palačinka kuhati oko 2 minute (ili dok ne porumeni) prije flipping.Kuhati druge strane za još 1 do 2 minute.
    Napomena: Ako koristite Kate Spade set, sprej svaki kalup pre sipanja u mix. Da biste bili sigurni palačinka se kuva i neće izgubiti svoj oblik, pokriva kalup s poklopcem za nekoliko sekundi. Kada ivice počnu da odvoji iz kalupa, palačinka je spreman za okretanje. Možete pop ga iz kalupa i okrenite ga ili koristiti lopaticom da ga držati zajedno i flip to.
  8. Maslac od kikirikija kup palačinke

    Koristite srednje veličine zdjelu napraviti tijesto sa brašno, šećer, prašak za pecivo, sode bikarbone, mlaćenica, prstohvat soli (po ukusu), jaja, i maslac od kikirikija. Promiješajte mokre sastojke u suhe sastojke dok u kombinaciji.Zagrijte posudu. Premažite pan s maslacem i sipati tukli u nju, koristeći oko ⅓ kup tijesto po palačinke. Kada dno je lagano porumeni, prevrnuo zagrijati na drugu stranu.
  9. Buffet Pancake Dippers

    Cook slaninu i izdvojeno. Mix udarač u bocu dovoljno velika da sipa tijesto u njemu (razmotriti jeftin piknik kečap boca). Zagrejte tiganj na 300 stupnjeva.Squirt udarač u dugom ovalnog oblika malo duži i širi nego slaninu i stavite parče kuvane slanine u centru. Lagano pritisnite slaninu u tijesto. Cook dok tijesto ne počne da mjehurić zatim okrenite i kuvati nekoliko minuta duže.Ukupno procijenjena minuta: 30 minuta.
  10. Carrot Cake Mini Palačinke

    Pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, sol i smeđi šećer.Dodajte mešavinu šargarepe i nafte u suve sastojke, ali budite sigurni da ne preko-mix ili drugo, vaše palačinke će završiti stan i teško.
  11. Sourdough Palačinke


    Put dve kašike pšeničnog brašna u posudu ili kup koji ima malo vode u njemu;mix (mix sa ne - metalni objekt), a zatim pokriti - ali ne propušta vazduh i da je ostavio gdje zrak može doći kroz, npr prozoru. pratite korak ispravno kao što je opisano u receptu. Trećeg dana provjeriti putem, ako je ukusa "kiseli" - to je super, ako je to grozno i ​​smrdi ... baci ga i ponovo početi sa radom!
  12. Smores Palačinke


    Mix zajedno brašno, prašak za pecivo, ulje repice, mlaćenica, sol, šećer, marshmallows, čokolada čips, i Graham kreker mrvice. Zatim sipajte ovo tijesto u zagrejanoj Pan.
  13. Pumpkin Swirl Palačinke sa bundevom Butter Topping


    Umutiti zajedno brašno, šećer (smeđi i bijeli šećer), cimet, muškatni oraščić, sol i prašak za pecivo. U drugu posudu umutiti zajedno mleko, jaja, ulje i vanilije.Dodajte mešavinu mleka brašno preparata i dobro miješati - mešavine mogu biti malo Lumpy. Procjena - 30 minuta (10 minuta za pripremu, 20 minuta za rad)
    Sastojci
    • ½ C sve namjene brašno
    • ½ C cijelog zrna pecivo brašna
    • 1 C mlijeko
    • ekstrakt vanilije 1 žličica
    • 1 jaje
    • 2 žlice biljnog ulja
    • 2 žlice bijelog šećera
    • 1 žlica smeđeg šećera
    • ¼ kašičice cimeta
    • ¼ kašičice muškatnog oraščića
    • ¼ žličice soli
    • 2 kašičice praška za pecivo
    • 1, 9 oz jar bundeve putera (vjerojatno nećete ga svi koriste ali samo da budemo sigurni, početi sa čitavim teglu)
    • Maslac i šećer u prahu za preliv
    Instrukcije
    1. Zagrejte non-stick tiganju na srednjoj vatri.
    2. U veliku posudu (sam koristio jedan sa ispustom) umutiti zajedno brašno, šećer, cimet, muškatni oraščić, sol i prašak za pecivo.
    3. U drugu posudu umutiti zajedno mleko, jaja, ulje i vanilije.
    4. Dodajte mešavinu mleka brašno preparata i dobro miješati. Mješavina treba da bude malo Lumpy.
    5. Pour ¼ C smese za svaku palačinke na tiganj. Radim dva odjednom.Zatim stisnite maslac bundeve u kružnim pokretima na palačinke. Stavio sam puter bundeva u ziplock torbu i odrezati uglu tako da sam mogao stisnuti ga. Pecite 2-3 minuta po strani.
    6. Spread maslac (ili Zemlja Crock, kao i ja) na vrhu svake palačinke prije slaganja.
    7. Vrh svaki stack sa šećerom u prahu, a onda stisnuti malo više od bundeve putera na vrhu.
  14. Karamel pita od jabuka palačinke


    Umutiti zajedno mlaćenica, sos od jabuka, kava, melasa, vode i jaja. U odvojenoj posudi, umutiti zajedno preostalih (suv) sastojke. Mješavina će biti prilično liquidy na prvi, ali što duže stoji na temperaturi u prostoriji ona će početi da se pretvori u to guste teksture.
  15. Palačinka Puffs s voćem

    Zagrejte rernu na 400 stupnjeva F. Mjesto maslac u pitu ploča 9-inčni i pecite 4 - 5 minuta ili dok istopi. Pomešajte brašno, šećer, sol, jaja i mlijeko; umutiti dok glatka. Koristite ovo tijesto je opisan u receptu da da palačinka dimova. Možete ih vrh sa kristalizovane voća.
    Sastojci
    • 1 cijelo jaje plus 1 bjelanjak
    • ¼ cup sve namjene brašno
    • ¼ cup mlijeka
    • 1 žlica ulja za kuhanje
    • ¼ kašičice soli
    • 2 šalice svježe voće
    • 2 kašike naranče marmelade, grije u mikrovalnoj
    Instrukcije
    1. Coat mali pita tablice ili tave folija tart sa sprej za kuhanje
    2. U veliku posudu umutiti zajedno jaja, brašno, mlijeko, ulje i sol dok glatka
    3. Divide tijesto u četiri tave
    4. Pecite 25 minuta u 400 stepeni pećnicu do smeđe i Puffy. Isključite pećnicu i ostavite stajati u pećnici 5 minuta više prije vađenja
    5. Odmah prenijeti palačinke u male činije, kašikom na voće i snow sa zagrejati marmeladom
    bilješke
    Liz kaže ... to su bili ukusni, možete dodati i sok od jabuke na plod ako nemate nikakve naranče marmelade

    Doug kaže ... šta zabavna večeru
  16. Gingerbread Cinnamon Roll Palačinke


    Umutiti zajedno brašno, prašak za pecivo, sol, mlijeko, jaja, i ulje, samo dok se zajedno. Dodajte maslac, smeđi šećer i cimet za pripremu tijesto. Za pripremu glazure: U maloj tavi, zagrijati maslac na laganoj vatri dok se istopile.
    Sastojci: 
    Cimet Swirl:
    1/4 šolje putera (1/2 stick)
    1/2 šolje smeđeg šećera
    1/2 kašike cimeta
    1/4 kašičice terenu klinčića
    1/4 kašičice zemlju muškatni oraščić
    Krem sir Icing:
    1/4 šolje putera (1/2 stick)
    2 grama krem sira
    3/4 šolje šećera u prahu, prosijan
    1/2 kašičica ekstrakta vanilije
    1/4 žličica cimeta
    1/4 kašičice zemlju đumbir
    Palačinke:
    3/4 cup mlaćenice
    1/4 šolje applesauce
    2 žlice pivo kava
    2 žlice tamne melase
    2 žlice vode
    1 velika jaja
    1 1/4 šalice sve namjene brašno
    1/2 žlica praška za pecivo
    1/2 kašika cimeta
    1/2 kašika terenu đumbira
    1/4 kašičice sode bikarbone
    1/4 kašičice soli
  17. Mješoviti Berry Mlaćenica Palačinke

     Dodajte jaje i mleko, brašno, šećer, prašak za pecivo, sode bikarbone i soli u posudu. dobro miješati i pospite mješovitim bobice. Kuhati za 1 minutu do mjehurića pojaviti na površini i palačinke su zlatne ispod. Procijenjeno vrijeme: 30 minuta.
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  18. Lemon Ricotta Souffle Palačinke sa šumskim voćem

    Umutiti brašno, šećer i sol u zdjelu. U drugu posudu pomiješati žumanca jajeta (odvojene beli deo), ricotta, maslac, sok od limuna, koricu, i vanilije. Umutiti bjelanjke dok ne krut, onda ga miješati s brašnom preparata da palačinka tijesto. Nemojte biti u iskušenju da preskočite limuna, to stvarno dodaje citrusnim ukus.
    Palačinke su hranu koja nadilazi kulture.  Ima previše verzije koje se razlikuju od kulture do kulture da ih sve imenovati. U Sjevernoj Americi, to je klasičan doručak hrane. To je za posebne prilike ili za vikend doručak s obitelji ili prijateljima. To je udobnost hrane i obično postoji uspomene u prilogu. Moja porodica je proveo mnoge nedjelju čini naš omiljeni palačinka recepte s javorovim sirupom i slanine ili kobasica. Svaka osoba može lako smjestiti za sviđa i ne sviđa. Dopune omiljeni palačinka tijesto je kao jednostavan kao prskanjem svježe ili smrznuto voće, banane, rendanu jabuke, orasi, granola, čokolada čips, ili sušeno voće preko vrha palačinka dok je na tiganju. Ili jednostavno, jednostavan i potpuno ukusna.   Opcije su gotovo beskrajne! To može biti prilično događaj kako bi palačinke, a gladna usta čekaju da se hraniti.

    Ja sam naišao na nekoliko recepata  koji su souffled palačinke koje su u osnovi palačinke sa belih jaja odvojeni, šlag i oduzet u tijesto za pufnastije palačinke. Oni su i dalje su na tiganju. Sviđa mi se ideja stvaranja velike palačinke kao holandski beba ili Pannekoeken (vidio sam različite pisanja ovog pa mi oprosti ako ovo nije tačno) koji je porodična favorit. Imao sam jako zabavno što varijacije recept sam smislio. Ja sam imao neke jako dobre rezultate, zajedno sa nekoliko ćorci. To je u redu sa mnom. To je sve dio ovog kuhanja avanture sam na.
    Zaista sam zadovoljan sa ricotta-limun  verzija i nadam se da ćete se složiti. To je prilično lako napraviti, iako postoji dodatni korak od mućenje belanca. To bi moglo također biti u manjim tave za veličine palačinke lični kao Pannekoeken ili Dutch bebe može biti. Bobice su opcionalni, ali vrlo preporučljivo. Smrznuto ili svježe borovnice, jagode, kupine i maline rade dobro. Za one od vas u potrazi za alternativu bobica, a prskanje sjeckanog oraha umjesto bobica je ukusna. Pospite nekoliko bobica (ili oraha) preko vrha nakon što ste ga stavili u posudu i pospite turbinado (sirovi šećer) ili smeđi šećer nad njima prije pečenja. Poslužite uz lagani prskanje šećera u prahu i lagani javorovog sirupa ili Lyles zlatni sirup.
    Sastojci
    • ¾ kup (75 g) sve namjene brašno
    • ⅓ kup (63 g) šećera
    • ½ kašičice soli
    • 4 jaja odvojena
    • 4 kašike neslan maslac (2 istopila i 2 za pan)
    • ⅔ kup (165 g) ricotta, cijeli ili dio obranog
    • ¼ cup (60 ml) soka od limuna
    • sokove od limuna
    • ½ kašičice vanile
    • ¼ cup (42 g) svježe ili smrznuto bobičasto voće
    • Turbinado ili sirovi šećer za posipanje preko vrha
    • Slastičari šećer za svjetlo brisanje prašine
    • A svjetlo javorov sirup ili Lyle zlatni sirup
    Instrukcije
    1. Zagrejte rernu na 375 stepeni i zagrevanje 10-inčni željeza tiganju ili saute pan.
    2. Mix brašno, šećer i sol u zdjelu.
    3. Mix žumanjci, isušeno ricotta, maslac, sok od limuna, koricu vanilije u veliku posudu i dobro miješati.
    4. Postavite odvojen belanaca u posudu za miješanje i umutiti na kruta vrhova.
    5. Dodajte brašno preparata do mokrog preparata i dobro kombinirati.Dodajte mali grumen belih jaja i miješati u olakša tijesto. Dodajte beli su preostala jaja i umiješajte sa lopaticom do kombinaciji.
    6. Izvadite posudu iz pećnice i staviti 2 kašike putera je to. Kada se maslac istopi dodati udarač, pospite nekoliko bobica preko vrha i posuti na oko kašiku ili 2 turbinado šećera. Vratite posudu na peć. Pecite 20 do 25 minuta. Kada je palačinka lisnata i lagano porumeni na vrhu je spreman.
    7. Poslužite uz lagani prskanje poslastičari šećer i poslužite uz sirup izbora.
    8. Uživajte!
  19. Cimet Palačinke sa Candied Bacon


    U zdjelu, kombinirati brašno, prašak za pecivo, sol, šećer i cimet. Zagrejte tiganj posudu ili tiganj preko srednje topline. Umiješati sjeckani slanine, rezervisanje kašiku za preliv. Procijenjeno vrijeme za ovo je samo 30 minuta.

    Chocolate Chip i Candied Bacon Palačinke

    • Sastojci:
    • 2 šalice sve namjene brašno
    • 1 žlica šećera
    • 2 kašičice praška za pecivo
    • 1 žličica sode bikarbone
    • 1/2 kašičice soli
    • 1/4 žličica cimeta
    • 2 jaja, i tukli
    • 2 šalice mlaćenica
    • 2 kašike istopljeni maslac
    • 2 oz poluslatko čokolada čips
    • Ulje od povrca
    • Za Candied Bacon:
    • debljine 3 kriške cut slanine
    • 2 kašike smeđeg šećera
    • 1/2 kašičice cimeta
    Priprema:
    Da bi Candied Bacon, Zagrejte rernu na 350 ° C i liniju pleh folijom.Postavite žice stalak na vrhu i kaput sa nonstick sprej.
    Položite slanina na stalak i pospite velikodušno sa smeđeg šećera i cimeta. Bake do oštre i karameliziranim, 16 do 20 minuta (ovisno o debljini). Izvadite iz pećnice, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim prenijeti na rezanje odbora i iseckati na vrlo male komade.
    Ugasite pećnicu i ostavite da se ohladi na oko 200 ° C.
    Da bi palačinke, kombinirati brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet u posudu za miješanje.
    U odvojenoj posudi, umutiti zajedno jaja, mleko i istopljeni maslac. Dodajte mokre sastojke u suhe i mešati dok samo u kombinaciji. Presavijte u komadićima čokolade i kandiranog slanine.
    Zagrijte se teflonski tiganj preko srednje visoke topline i, koristeći papirnatim ručnikom, lagano ga kaput s biljnim uljem.
    Kutlača za tijesto, 2 do 3 kašike istovremeno, na vruće Griddle i kuvajte dok mali mjehurići pojavljuju na vrhu. Flip i kuvajte dok s druge strane je zlatno smeđe, oko 2 - 3 u minuta po strani.
    Rad u skupinama sve dok tijesto se koristi, podmazivanje pan između svake serije. Držite gotove palačinke toplo u pećnicu dok radite.
    Poslužite uz komadića maslaca i javorovog sirupa, ili prašine sa šećerom u prahu.
  20. Chocolate Chip Pretzel Palačinke sa Peanut Butter Nutella


    Rub zajedno brašno, prašak za pecivo, maslac, jaja vanilija, maslac od kikirikija, i šećera, sve dok svjetlost i paperjast. U zdjelu, tukli jaje sa šećerom, uljem i soli;dok dobro u kombinaciji. Dodaj u brašno, prašak za pecivo i 1/2 C mlijeka.Nutella je ključ za ovaj klinac prijateljski recept. 1 jaje
    3 Tbs šećer
    2 Tbs ulje repice
    1/4 žličice soli
    2 C brašno
    3 kašičice praška za pecivo
    1 / 2- 3/4 C mlijeka
    1/2 C polu slatko čokolada čips
    1/3 C perece, razbijena u male bitova
    Za Sauce:
    1/4 C kremasti maslac od kikirikija
    2 Tbs Nutella
    Preheat Griddle pan preko med laganoj vatri.
    U zdjelu, tukli jaje sa šećerom, uljem i soli; dok dobro u kombinaciji. Dodaj u brašno, prašak za pecivo i 1/2 C mlijeka. Dobro promiješati, pokušavajući da se sve grudice napolje i dodavanjem više mlijeka, ako predebeo. Fold u komadićima čokolade i perece.
    Spray Griddle pan sa sprej za kuhanje, ili trljati s papirnatim ručnikom umočen u ulje repice. Pour ladlefuls od smese i kuvati dok se mjehurići početi da se formira na površini i rubovima počnu postaviti; oko 3-4 minuta. Flip i kuhati za 3 minute više; dok ne porumeni.
    Iako palačinke su kuhanje, u malom zdjelu, topline kikiriki maslac u mikrovalnoj pećnici na 30-40 minuta. Dodaj u Nutella i mešati dok glatka. Rain preko vruće kuhani palačinke.
  21. Sladak za porodice Palačinke


    U srednje zdjela, kombinirati sve suve sastojke, a zatim dodati mokre sastojke kao što su mlijeko, jaja i istopljeni maslac. Umutiti dobro dodajući dekorativne sastojaka kao što su mrvicama ili chocochips ako želite. Čine ove ukusne palačinke da liči crtani figure poput plišanog medu ili jednostavno crtati slatka lica na njih pomoću prelivom od čokolade.
  22. Snickerdoodle Palačinke

    Ovo je siguran pobjednik. Stir brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer, cimet, i soli. Zagrijati i onda čekati dok će zlatnim mrko mjehurići početi da se pojavljuju na vrhu površini. Poslužite ih odmah.
  23. Oreo Cookie Palačinke


    Napravi punjenje krem ​​po receptu. Držite stranu. U međuvremenu, zagrijati veliki teške tiganj na srednje jakoj vatri; kutlača tijesto u vruće tiganju, koristeći 1 kašika. tukli za svaki palačinke. Cook dok mjehurići formiraju na vrhovima, a zatim okrenuti smeđe druge strane. Sandwich palačinke pomoću bijele punjenje krem ​​liči Oreos.
  24. Palačinka bez mlijeka i jaja recept


    Ovo je čista vegan, mliječni besplatno i jaja besplatno. Umutiti suve sastojke zajedno u zdjelu za miješanje i umutiti u kombinaciji sa mokrim sastojcima.Sipajte testo u vreloj tavi. Savet posudu da pomogne testo ravnomerno rasporediti, ako je to potrebno.
  25. Chobani palačinke


    Umutiti zajedno jaja, Chobani i mlijeko. Zagrijte se teflonski tiganj preko srednje topline. Cook do ivice set i mjehurići pojavljuju na površini, oko 2 minute.
  26. Čokolada sir palačinke


    Promiješati zajedno sir, mlijeko, jaja, vanilija, brašno, prašak za pecivo, kakao prah; miješati tijesto dok glatka onda preliti srednjoj vatri u vreloj tavi.
    Volim vikendom.
    I znam šta misliš. " Duh. Sve što radimo. "
    Ali imam dodatni ljubavi za vikendom, i to se zove palačinke. Znam, znam, ja sam o tome razgovarali ranije, ali imam osjećaj da većina vas nije bilo oko tada, pa pusti me da ponovim.
    Dan u tjednu doručka u moj svijet se sastoji od ogromnog šalicu kave dok sam pokrenuti moje računalo na poslu, zatim zdjelu žitarica i mlijeka oko sat vremena kasnije. A u slučaju da neko od vas misli da je zdjela žitarica bio je poslastica bilo koje vrste, dozvolite mi da pojasnim.
    Kad kažem činiju, zapravo mislim na kup. Kao što je u užasno malo stiropor čaše da je moja kompanija očekuje nas da pijemo iz. I ja imam teoriju o mom žitarica koje je dokazano ispravan skoro svako jutro. To ide ovako: u osnovi sveta nekako zna tačno drugi koje sam sipati mlijeko preko mog žitarica, i odjednom moj telefon zvoni. I baš kao što sam uspio ponovo dobiti osoba sa telefona, u nadi da će spasiti posljednje bita oštrine u navedenim kup, moj telefon zvoni. I to prilično ide na ovako dok mi kup je puna je vlažan nered žitarica.
    I to moji prijatelji, je doručak. Na radni dan.
    I to je razlog zašto imam ekstra malo ljubavi za vikende. Iskreno, to nije uvijek palačinke. Ponekad je omlet Ponekad je gurmanski obliku kaše. I često je palačinke. I ponekad, to je sladoled. Ne sudite.
    Ali ja digresiju. Vratimo se na palačinke, hoćemo li?
    Ja sam eksperimentiranje s različitim verzijama palačinke u posljednje vrijeme, a ovo je jedan od mojih omiljenih. To je zdrav i ima čokolade, treba mi više reći?
    Sastojci
    • 1½ šalice nemasnog kravljeg sira
    • 1 šolja mlijeka
    • 2 jaja
    • ekstrakt vanilije 1 žličica
    • ¾ kup (bijele) integralno brašno
    • 1 žličica praška za pecivo
    • ¼ cup kakao prah
    • 16 paketa od Splenda ili ⅔ kup šećer ili zamjena za šećer
    • čokolada čips, opcionalno (koristio sam bez šećera)
    Instrukcije
    1. U srednje zdjela za miješanje, promiješati zajedno sir, mlijeko, jaja i vanilije. Mešati dok u kombinaciji.
    2. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i Splenda i miješati dok se potpuno ne zajedno.
    3. Zagrejte tiganj preko srednje topline. Spray sa Pam ili non stick pečenje sprej.
    4. Sipajte testo u gomilajući kašike na vreloj tavi. Fry do vrha pojavi set, zatim okrenite ga i pržiti ga dok kroz kuhani. Treba lagano porumeni na izvan obje strane.
    5. Ako želite dodatni poslastica, posuti ih sa komadićima čokolade neposredno pred njih bacanje.
    6. Poslužite toplo, uz javorov sirup, bobica sos (to je recept ću morati postaviti jedan dan) ili čak i prelivom od čokolade!
    7. Uživajte!
  27. Sir palačinke


    Sir vremena za pripremu palačinka je oko 15 minuta. Stir brašno, ulje, i jaja u veliku posudu. U odvojenoj posudi, umutiti zajedno jaja, sir, mlijeko i ulje.Dodaj brašna mješavina u mješavinu jaja i umutiti dok se samo pomiješan.
  28. Bacon i sir palačinke


    Slanine i sira! Ovo je usta zalijevanje užitak. Umutiti zajedno mlijeka, jaja, i istopljeni maslac. Promiješajte u sir i slanina preko srednje visoke topline.Kaput je lagano uljem.
    Ovo je dobar recept. Za jednostavnije kuhanje, bitovi slanine i naribanim cheddar sira također mogu biti dodan u bilo naše Mlaćenica Palačinke Mix ili Država Pšenica Pancake Mix. Suptilni slan ukus slaninu bita, zajedno sa slatkoćom naš pravi javorov sirup, čini veliku degustaciju palačinke.
    Sastojci
    6 trake slanine, pržene i raspao u komade
    1/3 cup cijeli pšeničnog brašna
    1 šolja sve namjene brašna
    2 žličice praška za pecivo
    2 žličice granulirani šećer
    1/4 žličice soli
    1 1/4 šolje mlijeka
    1 veliki jaje
    3 kašike putera, istopila
    3/4 cup rendanog sira
    uputstvo
    1. Kombinirati brašno, prašak za pecivo, šećer, i sol u veliku posudu.Pomiješajte sa viljuškom.
    2. U drugu posudu umutiti zajedno mleko, jaja, i istopljeni maslac.Promiješajte u sir i slanina. Sipajte mleko i sir preparata u brašno preparata i mešati dok samo u kombinaciji. (Neki grudvice će ostati.)
    3. Zagrijte tavi ili rešeto preko srednje visoke topline. Kaput je lagano uljem.Kada je Griddle je vruće, prelijte tijesto na rešeto u čak krugovima. Cook dok mjehurići formiraju i početi da se probije u tijesto. Flip i kuvajte dok učinjeno.
  29. Šunka i sir palačinke


    Mix brašno, sol, prašak za pecivo, mlijeko, mlaćenica, i jaja. Istopite maslac u maloj tavi, zatim umutiti u brašno i dobro promiješati sa ručnim mikserom ili umutiti dok nema grudvica. Možete pohraniti ostataka u frižideru, oni dobro drži.
    SASTAV:
    • 2 šalice brašna
    • 1/2 kašičice soli
    • 2 kašičice praška za pecivo
    • 1 šolja mlijeka
    • 1 cup mlaćenica
    • 1 jaje
    • oko 1 cup na kockice šunke
    • oko 1 1/2 šalice usitnjenog sira (radije cheddar, ali možete koristiti bilo koje vrste želite)
    • maslac za posudu
    METODA:
    •  Stir zajedno brašno, sol, i prašak za pecivo.
    • Dodaj mlijeko, mlaćenica, i jaja i dobro promiješajte s ručnim mikserom ili umutiti dok nema grudvica.
    • Pokrijte i neka ostatak u hladnjak na 30-60 minuta.
    • Da bi palačinke, zagrijavanje oko 1/2 Tblsp maslac u teflonski ili lijevanog željeza tava preko srednje visoke topline.
    • Dodaj oko 1/3 cup tijesto i izgladiti sa varjačom ili kašikom napraviti krug.
    • Pospite nekoliko Tblsp šunke i oko 1/4 šolje rezanog sira.
    • Snow sa malo više tijesto preko vrha (kao što je prikazano gore.)
    • Kada se tijesto formira veliki mjehurići, okrenite palačinku preko.
    • Kada kuhani putem, uklonite na ploču. Držite toplo u 200 stepeni peći ili šator ploče sa folijom dok se preostale palačinke.
    • Koristite dodatni maslac za svaku palačinku ili svaki drugi palačinke.
    • Poslužite vruće s maslacem i sirup.
  30. Squash, kozjeg sira i ružmarina Pancake


    Beat zajedno sve potrebne sastojke dok ne bude glatka. U frižideru tijesto kao što je navedeno u receptu. Izvadite tijesto iz frižidera, dodajte sir i squash u kozjeg. Fold sve zajedno. Zagrijte malo ulja u non-stick tiganju. Zatim, u serijama, dodati ladleful od smese po palačinke na pržiti do zlatno smeđa.

    Ono što ide u ...

    1 Kup brašna (ili Heljda brašno za glutena)
    2 kašičice praška za pecivo
    1 šolja mlijeka (ili soje / bademovo mlijeko za mliječne besplatno)
    1 Organski jaje (izostavi za jaja besplatno)
    2 Tablspoons Melted neslan maslac + pomoćni za prženje (zamjena sa kokos maslacem za mliječne besplatno i maslinovo ulje za prženje)
    1/2 Pečeno Butternut Squash pire (Moramo 1 šolja za tijesto)
    3 kašike Goats Sir (izostavi za mliječne besplatno)
    Mali Sprig Fresh Rosemary sitno sjeckani

    Kako bi se ...

    1. Sito vaše odabrane brašno i prašak za pecivo u posudu.
    2. U odvojenoj posudi mix zajedno mlijeko, jaja, istopljeni neslani maslac.Ili, ako ste mliječne / jaje besplatno mix vaše odabrane mlijeko i istopljeni kokosa maslac.
    3. Napravite dobro u brašno i lagano umutiti svoj tečnost preparata u sve dok se u potpunosti ne zajedno. Izdvojiti.
    4. Fold 1 šolja bundeve pire u svoj tijesto i onda obrađuješ u koza sir i dodajte ružmarin.
    5. Zagrijte veliki tiganj preko srednje topline. Za svaku seriju od palačinki želimo da se topi oko 1 kašičica neslani maslac ili maslinovo ulje.
    6. Spoon 2-3 kašike smese u tiganj. Cook dok ne vidite mjehurići formiraju (oko 1-2 minuta). Flip preko i kuhati na drugu stranu.
    7. Poslužite toplo ili se mogu jesti hladno previše
31.  Fluffy Ricotta Palačinke sa Strawberry-Orange Sauce 



Ove vlažne ricotta palačinke imaju delikatna tekstura i zahvaljujući dodatku od tukli bjelanjaka suptilan okus naranče i svježe ribani naranče sokovima. Prelivene ukusnim, svježe jagode-Orange Sauce čine elegantan izbor za specijalne prilike doručak ili užina.

Fluffy Ricotta Palačinke sa Strawberry-Orange Sauce

  • Sastojci:
  • 15 unci ricotta sira
  • 3/4 cup brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike šećera
  • 1/8 kašičice soli
  • 2 kašike punomasnog mlijeka
  • 3 jaja, odvojena
  • 1/2 kašičice vanile
  • Korica 1 naranče
  • Za Strawberry-Orange Sauce:
  • 2 šalice jagoda, sjeckani
  • 2 žličice šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/4 šolje ceđeni soka od naranče
  • 2 žlice vode
  • 2 žličice kukuruzni škrob
Priprema:
Stavite ricotta u sito iznad posude za najmanje 1 sat da bi bilo koji višak tečnosti u odvod.
Pripremite umak postavljanjem jagode, šećer, sok od limuna i sok od naranče u maloj šerpi. Dovesti do krčkati preko srednje visoke topline. U malom zdjelu, umutiti zajedno vodu i kukuruzni škrob i dodajte u tinja jagoda mješavina.
Nastavite kuhanja sve dok masa ne zgusne do konzistencije sirup nalik.Transfer u zdjelu i izdvojiti da se ohladi.
Dodaci za brašno, prašak za pecivo, šećer, i sol u zdjelu. U odvojenoj posudi, kombinirati ricotta, mlijeko, žumanca, vanilije i naranče žarom dok glatka.
U odvojenoj posudi, tukli belanca sa električnim mikserom na velikoj brzini dok svjetlo i pahuljasto, ali ne krut. Dodajte mešavinu ricotta-mlijeko za suhe sastojke i promiješati samo dok u kombinaciji. Umutiti u oko polovine belih jaja dok dobro uklopljena, a zatim lagano umiješajte ravnotežu.
Ulje Griddle i topline preko srednje visoke topline. Pour oko 3 kašike smese na tiganju za svaki palačinke. Kuhati dok mjehurići pojaviti i početi da se probije na rubovima i površini palačinke, zatim okrenite da završi kuhanje na drugoj strani.
Transfer na pleh i držati toplo u 200 ° F pećnicu dok kuvate preostale palačinke.Serve prelivena Strawberry-Orange Sauce.
Čini oko 1 desetak palačinke

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Loading...